(recept
si oblíbilo 23 návštěvníků)
Lehká šlehačková bábovka

Potřebné ingredience
1/2 balíčku prášek do pečiva,250 g cukr krupice,1 kelíme ksmetana ke šleháni,500 g polohrubá mouka,4 ks vejce PODLE CHUTI: citronová kůra PODLE POTŘEBY: mouka na vysypání,tuk na vymazání
Postup přípravy
Do mísy vlijeme šlehačku, rozmícháme v ní vajíčka a přidáme ostatní suroviny. Podle chuti přidáme i citronovou kůru. Umícháme hladké těsto.
Těsto vlijeme do vymazané a moukou vysypané formy a upečeme v dobře vyhřáté troubě.
Upečenou bábovku vyklopíme z formy a nakrájíme na dílky.
Podle chuti lze lehkou šlehačkovou bábovku dozdobit čokoládou nebo jakkoli jinak.
Těsto vlijeme do vymazané a moukou vysypané formy a upečeme v dobře vyhřáté troubě.
Upečenou bábovku vyklopíme z formy a nakrájíme na dílky.
Podle chuti lze lehkou šlehačkovou bábovku dozdobit čokoládou nebo jakkoli jinak.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

bababulka
(upraveno)
18. 4. 2011, 9:16
Já dělávám tu samou akorát dávám 300g mouky a 3 vejce a1 prášek do pečiva a plus 1 vanilkový cukr jinka je to stejný
)

nahlásit

hanys77
(upraveno)
16. 4. 2011, 11:51
Mně se taky zdá půl kila mouky a čtvrt kila cukru na čtyři vejce a jednu šlehačku jaksi moc

nahlásit

han1pat1
(upraveno)
16. 4. 2011, 12:00
L
nahlásit